Bellenman Etienne Tempels luidt opnieuw de feestweek in

Regen kan sfeer op Lokerse Feesten niet verpesten

De Grote Kaai liep gisteravond aardig vol.

LOKEREN -

De opening van feestweek, traditioneel luid ingeroepen door de bellenman, verliep met de nodige regenbuitjes. Maar niet iedereen trok zich daar iets van aan.

Al meer dan tien jaar geeft Etienne Tempels (77) het startschot van de Lokerse feestweek. ‘Ik doe dat nog altijd graag. Zolang het gaat, blijf ik bellenman’, glimlacht de kwieke man. Zijn carrière als bellenman ging van start bij het Parktheaterfestival. ‘We hadden een Gentse bellenman die het evenement opende, maar dat werd al gauw te duur. Dus vond ik dat we dat evengoed zelf konden doen’, zegt Etienne, die nog straattheater speelde bij toneelgroep De Sinfra's.

Uiteindelijk vroeg ook het stadsbestuur of hij als bellenman de feestweek wou openen. ‘Het rechtstreekse contact met je publiek vind ik geweldig’, zegt hij. En dat publiek zwelt elk jaar meer en meer aan. Gisteren hingen er een honderdtal toeschouwers aan de lippen van de bellenman.

Iedereen uitgenodigd

In zijn speech had Etienne het vooral over de nieuwe Markt en de evenementen die erop plaatsvonden. ‘Met politiek laat ik me niet te veel in, omdat ik onpartijdig wil blijven. Maar eigenlijk mag ik vertellen wat ik wil.’ Behalve bij zijn eerste keer. ‘Toen nodigde ik iedereen uit voor de receptie op het stadhuis, terwijl die alleen voor genodigden bedoeld was’, lacht Etienne.

Hij lijkt wel geboren voor de feestweek, want hij verjaart op 10 augustus. ‘Tegenwoordig valt mijn verjaardag niet altijd meer tijdens de feesten’, aldus Etienne. Als chauvinistische Lokeraar vindt hij maar één ding erg. ‘Ik ben niet in Lokeren, maar in Waasmunster geboren. Toen ik drie maanden was, zijn we wel verhuisd naar hier’, lacht hij.

Hoewel het overdag vrijwel droog bleef, kwam de regen tijdens de opening van de pleinen toch uit de lucht vallen. Velen trokken zich daar niets van aan, al dan niet met regenbescherming, want de Grote Kaai was op de eerste festivaldag toch al mooi gevuld.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio