Drie kwart van de cipiers gevangenis Sint-Gillis staakt

In de gevangenis van Sint-Gillis heeft vrijdagochtend ongeveer 75 procent van de cipiers sinds 6 uur het werk neergelegd. Dat meldt Jimmy Verlez van de christelijke vakbond CSC. De cipiers protesteren tegen de overbevolking in de instelling.

Volgens Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen, zijn vrijdagochtend slechts 37 cipiers aan de slag gegaan. 

De cipiers van Sint-Gillis staken sinds begin juli elke maandag en vrijdag in afwachting van onderhandelingen die de overbevolking in de gevangenis moeten oplossen.

Dinsdagmiddag verwierpen ze het voorstel dat de directie was overeengekomen met het gevangeniswezen over de reorganisatie van de gevangenis.

Een vijftiental agenten van de lokale politie neemt tot het begin van de namiddag het werk over van de stakers. Vanaf 14 uur worden ze afgelost door een twintigtal agenten van de federale politie. Die agenten blijven ook 's nachts, zo meldt de politiezone Brussel-Zuid.

Indien er tegen 15 augustus geen oplossing is, wordt een nieuwe personeelsvergadering gepland. Volgens CSC'er Verlez is er ook een nieuwe personeelsvergadering komende dinsdag (07/08) om 10.30 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees