182 banen weg bij callcenter Stefanini

EVERE - Bij het callcenter Stefanini in Evere verdwijnen 182 van de 240 banen. Dat zegt Geert Haverbeke van de socialistische vakbond. De meeste werknemers hebben het werk neergelegd.

De vakbond zegt dat de directie onverantwoordelijk te werk ging en spreekt van mismanagement. De directie zelf wil voorlopig geen reactie kwijt.

Reden voor de afvloeiingen is het feit dat telecombedrijf Belgacom het contract met Stefanini niet zal verlengen. 'Stefanini had zijn business op één klant gebouwd', laakt secretaris Geert Haverbeke van de socialistische vakbond.

Volgens hem was er bovendien geen sociaal luik opgenomen in het contract. 'Het management kende zichzelf ondertussen wel bonussen toe.'

De vakbonden richten hun pijlen nu in eerste instantie op de directie van Stefanini. Vrijdag beantwoordt het personeel geen oproepen voor Belgacom. Dat zal in het weekend normaal wel het geval zijn.

Belgacom reageert

'Maandag gaan we dan naar Belgacom', zegt Haverbeke, die van het telecombedrijf een oplossing gaat vragen voor het personeel in zijn geheel. 'We willen garanties dat de mensen kunnen verhuizen naar andere callcenters onder dezelfde voorwaarden, die trouwens al minimaal zijn.'

Belgacom legt in een reactie uit dat het met eigen callcenters werkt, plus 5 à 6 externe bedrijven om bij te springen. 'Het contract met Stefanini wordt niet verlengd door een samenspel van factoren', zegt Belgacom-woordvoerder Jan Margot. De kostprijs zou daarbij niet doorslaggevend geweest zijn.

Of de staking bij het callcenter in Evere gevolgen zal hebben voor de dienstverlening, valt volgens Margot nog moeilijk te zeggen.

Belgacom wijst er ook op dat er meer dan 200 vacatures zijn in het eigen callcenter en bij de externe partners, waardoor de betrokken Stefanini-medewerkers wellicht snel weer aan het werk zullen kunnen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio