Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik word altijd afgewezen'

ADVIES. 'Ik word altijd afgewezen'

Foto: shutterstock

'Ik word al meer dan dertig jaar afgewezen. Het ligt niet aan een gebrek aan zelfkennis, al ben je daar nooit mee klaar'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Beste Fleur,
Ik word al meer dan dertig jaar afgewezen. Het ligt niet aan een gebrek aan zelfkennis, al ben je daar nooit mee klaar. Ik ontmoet veel vrouwen. Sommige tonen interesse, maar dat duurt nooit lang. Sommige adoreren mij, maar puur platonisch. De meeste zijn onverschillig. Een kleine minderheid staat extreem negatief tegenover mij. Ik loop namelijk nogal in de kijker. Door omstandigheden ben ik een bekende volksfiguur geworden. Zelfhulpboeken leveren geen oplossing. Aan botsende karakters kan het niet liggen, ik ben al zo'n grote toegever.
Peter C., Kortrijk

Er bestaat een theorie dat alle personages in een droom aspecten van jezelf vertegenwoordigen. In het echte leven gebeurt dat ook een beetje: mensen spiegelen je blinde vlekken, waarvan je je anders niet bewust zou worden. Het is goed mogelijk dat jij jezelf, op onbewust niveau, afwijst. Misschien ligt de oorzaak in je kindertijd: kritische ouders of juist te veel aandacht waardoor je voortdurend denkt je te moeten bewijzen. Mensen die zichzelf afwijzen, gaan steevast op zoek naar de goedkeuring van anderen. Via podia, uiterlijk, status en door te behagen. Daar valt toegeeflijk gedrag ook onder. Misschien kan jij je eigen bevestiging opzoeken en de mening van anderen loslaten. Het is een cliché, maar als jij jezelf graag ziet, wordt ook dat gespiegeld. Dan komt de juiste vrouw vanzelf op je af. Vergeet niet: een relatie is een aaneenschakeling van confrontaties. Als je jezelf niet graag ziet, kan dat behoorlijk akelig worden.

 

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees