Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'De zus van mijn vriendin heeft me gekust'

ADVIES. 'De zus van mijn vriendin heeft me gekust'

Foto: shutterstock

'Ik kon altijd heel goed overweg met de zus van mijn vriendin. Na haar scheiding ben ik een handje gaan toesteken bij haar verbouwingen en tuinonderhoud'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Dag Fleur,
Ik kon altijd heel goed overweg met de zus van mijn vriendin. Na haar scheiding ben ik een handje gaan toesteken bij haar verbouwingen en tuinonderhoud. Daardoor zijn we op vriendschappelijk vlak steeds meer naar elkaar gegroeid. Maar onlangs ging ze met me mee naar het voetbal en kuste me. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat dat niet kon en we zijn het voorval vergeten. Maar nu begin ik toch iets voor haar te voelen. Hoe ga ik hiermee om?
Mike D.

Ik neem aan dat je je relatie niet op het spel wil zetten, anders had je dat al wel gedaan. Om met je gevoelens om te kunnen, kan je ze best grondig onderzoeken. Ze vertellen je namelijk iets over jezelf en de kans is groot dat als je die boodschap ontcijferd hebt, de verliefdheid vanzelf verdwijnt. Wat raakt je: de persoonlijkheid van jouw schoonzus of eerder het gevoel dat ze jou geeft? Misschien ben jij al een hele tijd samen met je vriendin en voel je je niet meer zo begeerd. Dan kan zo'n kus je plots weer tot superheld bombarderen. Maar dat betekent nog niet dat jij en je schoonzus voor elkaar gemaakt zijn. Eerder dat jij iets tekortkomt, waardoor je zelfvertrouwen slinkt. Het is belangrijk dat jij jezelf weer spannend gaat vinden, zonder de hulp van de lippen van je schoonzus. Misschien door een nieuwe uitdaging op professioneel vlak? Of waarom ga je niet eens op een survivalvakantie? Binnen de kortste keren voel jij je weer een echte vent en ondertussen mist je vriendin je zo vreselijk, dat ze je bij thuiskomst een zoen geeft die nog veel dieper in je ziel brandt. Ondertussen krijgt schoonzuslief de tijd om te bedenken dat het misschien toch niet zo netjes is om de man van haar zus te versieren. Ik zou zeggen: huur vlak voor je vertrekt nog snel een gespierde twintiger met groene vingers voor haar in. Bij nader inzien: laat die groene vingers maar. Halfnaakt met een snoeischaar in een rozenperk kunnen poseren, is de enige vereiste.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees