Vakantie

De coolste winkelbuurten van Londen

De coolste winkelbuurten van Londen

Foto: Shutterstock

Londen is dé shoppingstad bij uitstek en stikt van de geweldige boetieks, gezellige marktjes en hippe winkelbuurten. Of je nu houdt van high-street fashion of tweedehands, de Britse hoofdstad heeft voor ieder wat wils.

Oxford Street en Regent Street

Deze twee eindeloze high streets vormen het kloppend winkelhart van Londen. Op Oxford Street vind je grote ketens als H&M, het Ierse Primark en het Britse Topshop naast duurdere winkels en grootwarenhuizen. Selfridges, bijvoorbeeld, vult een volledig stratenblok met zijn selectie designermerken.

In Regent Street huizen Engelse toppers als Karen Millen, Ted Baker en Jaeger. Verder moet je hier zijn voor de winkels van coole merken Hoss Intropia, Anthropologie en 7 For All Mankind. 

De kerstverlichting in deze buurt is elke keer een waar spektakel en Regent Street organiseert sinds enkele jaren Regent Tweet, een hip shoppingevenement dat rond sociale media draait.

www.oxfordstreet.co.uk

www.regentstreetonline.com

Covent Garden en Seven Dials 

Seven Dials, dat zijn zeven straatjes in de buurt van de gezellige overdekte markt Covent Garden. De straten werden op het einde van de zeventiende eeuw in stervorm aangelegd om een zo groot mogelijk aantal huizen te kunnen neerzetten.

De Urban Outfitters is hier zeker een bezoekje waard, net als de winkels van Dr. Martens en juwelenlabel Tatty Devine. Als tussendoortje haal je macarons van Ladurée of een koekje van Ben's Cookies in Covent Garden. Meer honger? Probeer de overheerlijke veggiekost van Food for Thought op Neal Street.

www.coventgardenlondonuk.com

www.sevendials.co.uk

Carnaby Street

Carnaby Street is doorheen de geschiedenis altijd een van de hipste straten van Centrum-Londen geweest. In de jaren '30 vond je er de populaire jazzclub van Afro-Amerikaanse cabaretzangeres Florence Mills, ook wel 'the Queen of Happiness' genoemd.

In de sixties liep Carnaby vol mods en hippies. Trends als de minirok van ontwerpster Mary Quant zijn hier ontstaan.

Vandaag vind je in deze winkelbuurt de hippe boetieks van onder andere Monki, The Kooples, Ben Sherman en Johnny Cupcakes. 

www.carnaby.co.uk

Spitalfields

De Oost-Londense buurt Spitalfields is zeker de moeite voor wie graag eens off the beaten track wandelt. Hier stuit je op marktjes, vintagewinkels en onbekendere labels.

Must-see is de Spitalfiels Market, vroeger enkel op zondag open, nu elke dag van de week behalve maandag en zaterdag. Je scoort er tweedehandsmode, platen, speelgoed en interieurspullen. Bovendien is de markt omgeven door leuke boetieks, zoals die van Londens label Oh My Love in Hanbury Street.

www.spitalfields.co.uk

Brick Lane

Brick Lane loopt dwars door Spitalfield, maar is toch een aparte vermelding waard. Hier ontdek je de beste tweedehandskoopjes. Het is even zoeken tussen de Bangladeshi restaurants, maar in en rond de lange straat vind je verschillende geweldige vintageboetieks.

De grootste is Blitz, die je tegenkomt als je Brick Lane oversteekt en Hanbury Street verder volgt. Deze winkel heeft hippe kleren uit alle decennia van de vorige eeuw en ook oude accessoires, boeken en meubels. Bijna alles is nog in goede staat en redelijk geprijsd.

www.visitbricklane.org

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees