Bart Peeters schopt druilerig Dranouter tot leven

Een kus, onder moeders paraplu? Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Nadat Seasick Steve vrijdagavond de eerste Dranouterdag had bezworen met zijn snedige blues, was het festival gisteren klaar om zijn doelpubliek te ontvangen: gezinnen.

Tussen optredens van onder anderen Kadril, School is Cool en Balkan Beat Box door was het speeltijd in de tent vol knuffels, op de sprookjesmolen, in de botsauto’s of met oude volksspelen. Uitblazen kon in hangmatten terwijl op een klein podium extra concertjes plaatsvonden.

Bijzonder geestig, tot rond 18 uur de weergoden roet in het eten strooiden. Dan maar schuilen met een warme gehaktbal uit het kraampje van tv-chef Wim Ballieu. Ook dát is Dranouter.

Om 22 uur – intussen was het alweer opgeklaard – was het dan toch tijd voor een klepper. Omdat het hier allemaal voor hem begon als zanger, onderbrak Bart Peeters speciaal voor Dranouter zijn muzikale sabbatjaar. Hij werd uitbundig begroet met een wave en een gescandeerd ‘Bartje, Bartje’ en ontplofte bijna van het spelplezier. Het publiek had zelf de setlist gekozen via de website, met pareltjes als Poolijs, Liefde is alles en Wil er iemand mijn messias zijn? Een tot ver buiten de tent meegezongen Heist aan zee stuurde iedereen met een warme gloed de nacht in.

Vandaag spelen onder anderen Kapitein Winokio, Guido Belcanto en tribute band Red Hot Chili Pippers. Het festival is niet uitverkocht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees