Politie betaalt ziektekosten aangereden zwaantjes niet

BRUSSEL - De motorrijders van de federale politie die op 13 maart door een man omver werden gereden op de stoep van het koninklijk paleis in Laken, hebben het aan de stok met deurwaarders. De medische dienst van de federale politie verzaakt om onze ziekenhuisfacturen te betalen.

De eerste aanmaningen voor de deurwaarder zijn inmiddels ook al toegekomen. 'Als de medische dienst nog even talmt, vrezen we dat onze inboedels openbaar verkocht zullen worden', klinkt het bij een (van acht aangereden) motorrijders in Het Laatste Nieuws.

Eén van de zeven gewonde zwaantjes hoestte zelf al 3.300 euro op voor medische kosten. Sommige slachtoffers zijn nog steeds aan het revalideren.

Bij de federale politie reageert men lichtjes beschaamd. 'Er blijken, tot onze spijt, inderdaad problemen te zijn met de betaling van die facturen. Maar we engageren ons om de zaak zo snel mogelijk in orde te brengen', aldus een woordvoerster.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet laat vanuit haar vakantieoord weten dat ze dergelijke gang van zaken 'ontoelaatbaar' vindt. 'Ze zal er stipt op toezien dat het financiële leed van de zwaantjes inderdaad meteen geregeld wordt', klinkt het op haar kabinet.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees