Club wint met tien man van Charleroi

Charleroi - Club Brugge Foto: PN

Club Brugge heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Sporting Charleroi. Thomas Meunier zette de West-Vlamingen al na 19 minuten op rozen met een afgeweken schot, maar 5 minuten later kreeg Victor Vazquez een rode kaart na een akkefietje met Ederson. Club had het meer dan een uur met tien tegen elf niet onder de markt met de neo-eersteklasser, maar hield uiteindelijk toch stand. Blauw-zwart kreeg in de slotfase zelfs meermaals de kans om de match te beslissen.

Club kwam rond het kwartier geleidelijk aan opzetten en kreeg voor een voorsprong de hulp van de thuisploeg. Bij Charleroi kregen ze een hoekschop niet weg. De bal werd ontzet in de voeten van Thomas Meunier en de Bruggeling trapte via een verdedigend been de bal voorbij de verraste Mandanda in doel: 0-1.

Charleroi bleef vlot combineren en ging zijn kans. Vooral Hervé Kage maakte het de Brugse verdediging voortdurend lastig met zijn heerlijke acties. Het jeugdproduct van Anderlecht lag aan de basis van elk doelgevaar bij de kampioen uit tweede klasse.
Die nam het spel in handen, zeker toen Club met tien verder moest na een rode kaart voor Vazquez. Die reageerde na een opstootje met Ederson met een beweging met het hoofd. Van de Velde twijfelde niet en trok rood, tot groot ongenoegen van alle Bruggelingen.

De beste kans was voor Ederson op een pass van Bopp, maar de Braziliaan besloot tegen de paal.

Vleminckx op de paal


Het scenario bleef na de rust hetzelfde. Club probeerde te controleren, maar al snel kopte Gnohere maar net over doel. Aanvallend speculeerden de tien Bruggelingen op lange ballen voor de tegenprikken en op stilstaande fases. Twee keer was verdediger Jim Larsen op die manier gevaarlijk. Eerst kopte hij naast, de tweede keer ging Mandanda goed plat. De ingevallen Vleminckx zorgde bijna voor de verlossing, maar zijn schot belandde op de paal. In de slotminuut trapte Refaelov een wenkende mogelijkheid nog over.

Club komt voorlopig alleen aan de leiding met zes op zes. Charleroi blijft puntenloos laatste. Om 20u zijn er nog vier andere wedstrijden, waaronder Anderlecht - Beerschot. Gisteren speelden Lierse en Standard 0-0 gelijk.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.