Dronken vrouw ramt geparkeerde auto en gevel van frituur

De buren kwamen kijken naar de ravage in de Liebaardstraat. Foto: wbk

DESSELGEM -

Zaterdagmorgen reed een dronken vrouw met haar Mini in op een geparkeerde Mercedes die tegen de gevel van frituur Het Frietbakkerke gekatapulteerd werd. 

In de Liebaardstraat zorgde een dronken vrouw zaterdagochtend voor een reeks aan vernielingen. De bestuurster uit Harelbeke verloor de controle over het stuur van haar Mini Cooper waarna ze inreed op de geparkeerde Mercedes van de Joegoslavische A.V. die in de Liebaardstraat woont. De auto werd weggekatapulteerd en kwam tien meter verder tot stilstand tegen de gevel van frituur Het Frietbakkerke.

Het ongeval gebeurde omstreeks 5.30 uur. De brandweer kwam ter plaatse om de frituur te stutten, aangezien die op zaterdag open moest gaan. De dronken bestuurster werd met een lichte hoofdwonde naar het ziekenhuis overgebracht.

Maaike Roelens en Geert Vanlede, de eigenaars van de frituur, lagen te slapen toen ze zaterdagmorgen plots gewekt werden door het geluid van de auto die tegen hun frituur vloog. ‘De ravage is groot, maar achteraf bekeken mogen we nog van geluk spreken’, zegt Maaike Roelens. ‘Als die Mercedes daar niet had gestaan, was de Mini Cooper in onze keuken beland. Dan waren de gevolgen niet te overzien geweest. Nu kwam de brandweer langs om onze frituur te stutten, maar we ondervonden eigenlijk weinig hinder. Het raam aan de zijkant is eruit en daar hebben we een plank in geplaatst. Op zaterdag konden we onze zaak gewoon openen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio