Tweede inbraak in drie maanden in De Gastronoom

Beveren-Leie -

Zondagmorgen ontdekte Joost Vandenaudenaerde van restaurant de Gastronoom in Beveren-Leie, dat dieven hadden in gebroken in de nacht van zaterdag op zondag. Ze lieten een ware ravage achter.

Ze gingen aan de haal met laptops en cash. ‘Zondagmorgen trof ik een enorme chaos aan. Alles lag uit de kasten, frigo's stonden open, de deuren waren geforceerd, een echte ravage.’

Vandenaudenaerde vermoedt dat de dieven op zoek waren naar geld en kostbare spullen. Ze namen niet alleen alle laptops mee maar ook de omzet van zaterdag. ‘Dat geld verstoppen we nochtans goed, maar ook dat hebben ze gevonden’, zucht de man.

Volgens de politie, die zondagochtend rond 6.30 uur ter plaatse kwam, geraakten de dieven binnen langs een toiletraam.

Het is amper drie maanden geleden dat er ingebroken werd in De Gastronoom. Vandenaudenaerde is er dan ook het hart van in. ‘Zoiets wil je gewoon niet meemaken. Om te voorkomen dat we nog meer verlies zouden lijden, hebben we zondagochtend met man en macht gewerkt om alles op te ruimen. We wilden koste wat het kost zondagmiddag het restaurant kunnen openen en dat is ons ook gelukt.’ De restaurateur vraag dat getuigen zich melden op info@restaurantdegastronoom.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio