Opbrengst voetbaltoernooi gaat naar dochter van Kjell Meskens

Memorial voor slachtoffer dodelijk arbeidsongeval

V.l.n.r.: Koen Meskens, Stanny Meskens en Kim Meskens. Foto: lbm

Tongerlo/Geel/Turnhout -

Familie en vrienden van Kjell Meskens uit Tongerlo organiseren op zondag 12 augustus de voetbalmemorial Kjell Meskens in Turnhout. Er nemen 21 damesteams aan deel.Kjell Meskens kwam twee jaar gelden om het leven bij een arbeidsongeval.

Wat op 10 september 2010 als een gewone werkdag bij de firma Frangema in Geel begon, werd een drama voor de familie Meskens. De toen 31-jarige Kjell Meskens raakte gekneld in een machine en kwam om. Hij liet zijn vriendin en dochtertje van acht maanden achter.

Vorig jaar organiseerden zijn broers en vrienden voor het eerst de ‘voetbalmemorial Kjell Meskens’. Nu zondag wordt de tweede editie georganiseerd. ‘Op het moment dat hij stierf was Kjell trainer van de U13 dames van de provincie Antwerpen’, vertelt vader Stanny Meskens.

Champions Leage

‘Voordien was hij ook trainer in Oevel en scheidsrechter. Hij deed dat met volle overgave. Voor ons was het dan ook een uitgemaakte zaak dat de memorial een toernooi voor dameselftallen zou zijn. Hij zou het enorm appreciëren dat we het damesvoetbal in de belangstelling brengen. Dat is naast de herdenking van Kjell één van de doelen van deze memorial. De opbrengst gaat naar zijn dochtertje Kato. Dat geld zetten we op haar rekening.’

De memorial vindt plaats op sportcomplex de Leemshoeve in Turnhout. Er nemen acht teams U16 aan deel, 3 provinciale teams en 10 eersteklasseclubs uit België, Duitsland en Nederland. Met KRC Duisburg komt een halve finalist van de Champions League naar Turnhout. Daarnaast zijn de teams van Utrecht, Anderlecht, Lierse en Club Brugge van de partij.

‘Vorig jaar trok de memorial 1.200 toeschouwers. We hopen dat dit jaar te evenaren. De eerste wedstrijden beginnen om 9.30 uur.We krijgen steun van de Stoempers, Fien-Boys en Big Engine Team uit Westerlo. Zij zorgen samen met familie en vrienden voor de helpende handen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio