Stadshal en Graslei overwogen als locatie, maar geen akkoord

Gent grijpt net naast nieuwe ‘Laatste Show’

GENT -

De nieuwe VRT-laatavondshow van Freek Braeckman en Tomas De Soete komt niet naar Gent. Onderhandelingen over een tijdelijke studio aan de Graslei en de Stadshal draaiden op niets uit. Gent had nochtans 100.000 euro veil voor de opvolger van De Laatste Show.

Het was mooi geweest, de Graslei of de Stadshal elke avond in beeld op de VRT. Goed voor het imago van de stad ook, omdat de nieuwe show gepresenteerd wordt door twee geboren en getogen Gentenaars.

Maar helaas. ‘We hebben een tijdje constructief onderhandeld met het Gentse stadsbestuur, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen’, zegt Pieter De Windt van productiehuis Eyeworks.

Villa Vanthilt

‘Gent heeft verscheidene plaatsen voorgesteld om de studio te bouwen, maar de locaties bleken uiteindelijk niet haalbaar. Spijtig, maar omdat we met strakke deadlines zitten, moeten we vooruit.’

Gent was eerder al het decor voor Code 37 en uiteraard Flikken, maar de vereisten om de opvolger van De Laatste Show binnen te halen, bleken iets te verregaand. Eyeworks wil - een beetje zoals het decor van Villa Vanthilt - een tijdelijke studio bouwen die acht maanden moet blijven staan, inclusief bureauruimte voor redacteurs en medewerkers. En liefst met zicht op water.

Geld

De Stadshal en de Graslei lagen een tijdje op de tafel als locatie, maar bleken onhaalbaar. Het Postgebouw op de Korenmarkt leek de perfecte locatie. Het gebouw heeft langs de kant van de Graslei een binnenkoer waar perfect een studio opgesteld zou kunnen worden. De gebouwen zouden dan slechts voor een stuk op de Graslei staan. Maar die plek acht maanden lang innemen, bleek wat te veel van het goede.

Ook financieel was er geen akkoord. Gent was bereid om de nieuwe show met 100.000 euro te sponsoren, maar Eyeworks zou een hoger bedrag hebben gevraagd.

De show zou in het najaar moeten starten en zo’n honderd afleveringen lopen. Waar de opnames nu zullen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Eerder kaatsten onderhandelingen ook in Mechelen af.

Gentenaars moeten overigens niet te veel treuren. In september starten in de stad de opnames voor De Ridder, een nieuwe prestigieuze VRT-reeks.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio