Landbouwerskoppel opgelicht met ‘witwasmachine'

ALVERINGEM -

Twee mannen van Afrikaanse origine zijn voor de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld voor oplichting met een ‘witwasmachine'.

Het koppel stelde in 2011 zijn landbouwbedrijf in Alveringem te koop. Een investeerder toonde interesse en was bereid er 600.000 euro voor te geven. Hij wilde betalen met zwart geld dat hij eerst ‘wit zou wassen' met een speciaal toestel. Hij had hiervoor wel 38.000 euro cash nodig van de landbouwer om te ‘scannen' in zijn witwasmachine.

Toen de ‘witwasser' plots telefoon kreeg en er snel vandoor ging, begon de boer onraad ter ruiken. ‘Zijn tolk verdween ook ineens', vertelt gedupeerde D.D. ‘Ons geld hadden ze mee. Ik kon toch met hen contact opnemen en sprak af in een Brugs café. Daar kon de politie hen inrekenen.'

De tolk, Kameroener JudeF. (28) uit Kortrijk, kreeg 30maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Jean PierreB. (36), een man met de Franse nationaliteit die in Antwerpen woont, kreeg twee jaar met uitstel. Het landbouwerskoppel kreeg 38.000 euro materiële en 2.000 euro morele schadevergoeding toegekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio