Burgemeester Sint-Genesius-Rode kreeg brieven over pesterijen op het werk

Burgemeester Sint-Genesius-Rode kreeg brieven over pesterijen op het werk

Foto: PN

SINT-GENESIUS-RODE/HUIZINGEN - Burgemeester Myriam Rolin van Sint-Genesius Rode was wél op de hoogte van de aanhoudende pesterijen tegenover een gemeentearbeider die moegetergd uit het leven stapte. Dat bewijzen drie aangetekende brieven die een collega van de man haar schreef. Het gemeentebestuur bevestigt brieven gekregen te hebben, maar zegt dat uit onderzoek bleek dat er geen pesterijen waren op het werk.

 Gemeentearbeider Bruno D. (49) pleegde zelfmoord in zijn woning in Huizingen. In een afscheidsbrief vertelde hij over aanhoudende pesterijen. Hij noemde de naam van de dader en 'bedankte' het gemeentebestuur omdat het nooit tussenkwam. 'We grepen niet in omdat we nergens van wisten', klonk het eerst bij het gemeentebestuur.

Een collega van de gepeste arbeider stuurde echter niet minder dan drie aangetekende brieven naar de burgemeester persoonlijk. Daarin smeekt hij haar in te grijpen. Eén keer werd er gereageerd: in een brief ondertekend door de burgemeester en de toenmalige secretaris staat de droge melding dat ze 'kennis hebben genomen' van de brieven en dat ze 'de zaak onderzoeken'. Volgens de krant Het Laatste Nieuws hield burgemeester Myriam Rolin (IC-GB) evenwel vol dat ze van niks wist.

'Geen pesterijen aan het licht gekomen'

Het gemeentebestur van Sint-Genesius-Rode heeft intussen via een persbericht gereageerd op de geruchten over burgemeester Rolin. Het gemeentebestuur bevestigt aangetekende brieven ontvangen te hebben en zegt inderdaad een ontvangstmeling gericht aan de schrijver te hebben verstuurd.

'Vervolgens werd een vergadering gehouden met de schrijver van de brief, de burgemeester en de betrokken personeelsdienst. Er werd samen beslist dat de schrijver van voornoemde brieven van ieder nieuw feit een gedetailleerd verslag zou opmaken en aan bestuur zou bezorgen. Na dit gesprek werden noch verslagen noch klachten ingediend', aldus het gemeentebestuur.

De gemeente wil er verder op wijzen dat de interbedrijfsgeneeskundige dienst een psychosociaal onderzoek voerde in het cultureel centrum, en dat daarbij geen pesterijen aan het licht kwamen. Het gemeentebestuur wenst zijn medeleven te betuigen aan de familie van de heer Bruno D. en verleent haar volle medewerking aan het lopende gerechtelijk onderzoek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio