Alleen aantrekkelijk personeel aanwerven: mag dat?

Alleen aantrekkelijk personeel aanwerven: mag dat?

Foto: jobat.be

Een koffiebar of broodjeszaak volstouwen met knap personeel is een slimme marketingtruc. Het oog wil namelijk ook wat. Maar mag dat?

In de Verenigde Staten is het onderwerp van discussie. De Marylou’s Coffee-keten is bekender omwille van de aantrekkelijke jonge serveersters dan om de koffie die ze schenken. De serveersters huppelen rond, gekleed in spannende roze T-shirts en korte broekjes. Hoewel er geen enkele klacht werd neergelegd tegen de keten, begon de Equal Employment Opportunity Commission - min of meer de Amerikaanse tegenhanger van ons Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding – een onderzoek naar eventuele discriminatie. Dat meldt The Economist.

Af en toe komt het op dit vlak in de VS tot een rechtszaak. De Amerikaanse federale regering verbiedt discriminatie op basis van geslacht, ras, religie, handicap en nationale origine, maar niet op basis van aantrekkelijkheid. Drie plaatsen, waaronder Washington DC, hebben echter wel zo’n wet die discriminatie op basis van het uiterlijk verbiedt.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees