Jongeren vallen buurtbewoner aan bij Casa Blanca-festival

Jongeren vallen buurtbewoner aan bij Casa Blanca-festival

Foto: Eddy Van Ranst

HEMIKSEM - Enkele onbekende jongeren hebben in de Antwerpse gemeente Hemiksem een man geslagen met een fles. De man wees hen erop dat hun auto fout geparkeerd stond, duidelijk tot ongenoegen van de jongeren. De man belandde in het ziekenhuis op de dienst intensieve verzorging. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Arthur Tysmans woont vlak bij het festivalterrein van Casa Blanca in Hemiksem. In de Abdijstraat, de straat recht tegenover het festivalterrein, geldt een wildparkeerverbod. Maar dat wordt niet altijd nageleefd, blijkt uit het verhaal van Tysmans. 'Ik kreeg een sms van een buur dat ik eens moest komen kijken omdat enkele jongeren er een boeltje van maakten. Ze gooiden blikjes in tuinen en hun auto stond fout geparkeerd. Toen ik hen daar op wees, beloofden ze de auto te verzetten', vertelt de man aan Gazet van Antwerpen.

De jongeren vergaten hun belofte al snel en Tysmans wees de jongeren opnieuw op hun auto. Daarop bedreigden de jongeren Tysmans en liepen weg. 'Ik ging hen achterna om hen er nógmaals te wijzen dat hun auto fout geparkeerd stond, en toen ging het licht uit', aldus het slachtoffer. Tysmans werd geslagen met een fles en verloor het bewustzijn. Hij kwam pas anderhalf uur later opnieuw bij bewustzijn. Hij bevond zich toen al op de dienst intensieve verzorging van het ziekenhuis. 'Ik heb geluk gehad, een centimeter opzij had fataal geweest', meldt Tysmans nog.

De politie onderzoekt de zaak. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio