Mode

Ontwerpster Stella McCartney: 'Ik had moeite met Daleys kleine ding'

De Britse modeontwerpster Stella McCartney zal nog lang herinnerd worden aan een dubbelzinnige uitspraak naar aanleiding van de Olympische Spelen. McCartney (dochter van ex-Beatle Paul) is de ontwerpster van de sportkledij van de Britse olympische atleten. Dat verliep vrij vlot, al had ze moeite met één specifiek onderdeel: 'het kleine ding van schoonspringer Tom Daley'.

 Tijdens een interview met BBC verklaarde McCartney dat de sportkledij een hele uitdaging was. 'Er waren zo veel verschillende lichamen, outfits en vormen. Alles moest uiteraard comfortabel blijven zitten', aldus de modeontwerpster. 

Maar één outfit zorgde voor problemen. 'Thomas Daleys kleine ding', aldus McCartney. De interviewer wist niet wat hij hoorde. 'Heb ik dat nu goed gehoord? Bedoelde ze de speedo?'. McCartney was er als de kippen bij om haar zin te verduidelijken: 'Ik bedoelde de zwembroek. Er was niet veel stof om het motief in te verwerken'. 

Intussen was de dubbelzinnige uitspraak natuurlijk al lang opgepikt door het internet.  McCartney ontwierp kledij voor 26 disciplines. Ze werkte er drie jaar aan en werkte samen met Adidas. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees