Muide één grote file door werken aan Meulestedebrug

In de Muide is het maandag al heel de ochtend - en waarschijnlijk nog heel de week - filerijden van voorbij het rond punt vlakbij de Weba tot aan de R40. De Meulestedebrug werd maandagochtend om 7 uur afgesloten voor herstellingen en alle verkeer moet langs de Muidebrug. De werken moeten voorkomen dat de vloerplaten van de versleten Muidebrug een hels lawaai maken telkens er verkeer over rijdt. De brug wordt nog tot en met vrijdag elke dag van 7 tot 16 uur afgesloten.

De brug had de laatste jaren al verschillende keren te kampen met defecten. Maar de bouw van een nieuwe brug kan ten vroegste starten in 2013. Daarom worden er opneiuwe dringende herstellingen gedaan aan de brugvloer, voornamelijk om de geluidshinder te beperken. Het verkeer wordt tijdens de werkuren omgeleid langs de Muidebrug.

"De werken vinden plaats in de vakantieperiode om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken vanaf maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus", zegt Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z).

"De herstelling omvat laswerken en ook de brugvloer zal worden vastgezet om ondermeer geluidshinder te beperken. Het wegverkeer zal gedurende die periode – telkens van 7 tot 16 uur - worden omgeleid langs de Muidebrug. Fietsers en voetgangers hebben wél steeds vrije doorgang en ook het scheepvaartverkeer zal weinig hinder ondervinden."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio