'Oh Willy...' wint prijs op filmfestival Sint-Petersburg

'Oh Willy...' wint prijs op filmfestival Sint-Petersburg

Foto: rr

De kortfilm 'Oh Willy...' heeft dit weekend de prijs voor Beste Korte Animatiefilm in de wacht gesleept op het Open Cinema Festival in Sint-Petersburg. Het gaat om de zesde bekroning voor de prent van het regisseursduo Marc James Roels en Emma De Swaef.

'Oh Willy...' is een Belgisch-Frans-Nederlandse co-productie waarvoor zowel de personages als de decors voornamelijk uit wol en vilt zijn gecreëerd.

Eerder viel de creatieve stopmotionfilm, geproduceerd door Beast Animation uit Mechelen, ook al in de prijzen. Er waren een nominatie in de prestigieuze Cartoon d'Or, selecties voor Annecy en Clermont-Ferrand, en prijzen eerder dit jaar op onder andere het Holland Animation Film Festival en Animafest.

In de film draait alles rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes.

In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees