Mama

Nieuwe app verlost je van babyfoto's op Facebook

Nieuwe app verlost je van babyfoto's op Facebook

Foto: shutterstock

Je ziet je vrienden graag en hun kinderen ook. Maar daarom hoef je nog niet van elk potbezoek of fruitpapje het fotografische bewijs op Facebook te zien. Dus ontwikkelden een aantal medewerkers van Google de app 'unbaby'.me', die foto's van baby's vervangt door katten.

 De extensie voor Google Chrome werkt op basis van trefwoorden: foto's met bijschriften als 'schattig', 'gezin, 'x maanden oud', en 'mama' worden door het programma herkend en vervangen door foto's van katten of een ander thema dat je kan instellen. Hoewel Engels de standaard zoektaal is, kan je zelf ook Nederlandse termen ingeven. Of de namen van de kinderen van je Facebookvrienden, om efficiënt te zijn.

Het idee ontstond toen Chris Baker (29) en twee collega's in een gesprek verzeild raakten over babyfoto's op Facebook. 'Mensen van onze leeftijd hebben dit probleem al twee jaar en het wordt alleen maar erger', vertelt hij. 'We beseften dat, als wij drieën er last van hadden, dat er wellicht meer dan 3.000 mensen er last van zouden hebben'. Dat Baker een punt heeft, bewijst de populariteit van unbaby.me, dat meer dan 2.000 likes verzamelde in het eerste halfuur na de lancering.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees