Seks & Relaties

Het geheim van gezonde relatie? Ruzie maken

Het geheim van gezonde relatie? Ruzie maken

Foto: Shutterstock

Geliefden die af en toe ruzie maken, hebben een gezondere relatie dan koppels die discussies uit de weg gaan. Dat beweert de Amerikaanse professor James McNulty, verbonden aan de universiteit van Tennessee.

McNulty gaat zelfs een stapje verder en stelt dat de vergevingsgezindheid van mannen en vrouwen relatieproblemen in de hand kan werken. ‘Enkele recente onderzoeken bewijzen dat geliefden die elkaars fouten voortdurend vergeven in een negatief relatieklimaat terechtkomen’, klinkt het in The Daily Mail. ‘Bovendien is het goed mogelijk dat sommige partners misbruik gaan maken van de ander zijn vergevingsgezindheid.’

Hij voegt eraan toe dat de meeste koppels wel eens geconfronteerd worden met probleemsituaties zoals financiële impulsiviteit, ontrouw en gebrek aan steun. ‘In een van deze omstandigheden, moet de gepikeerde partner een beslissing maken: kwaad worden of zijn woede opkroppen’, aldus McNulty.

De professor stelt dat wie boos wordt duidelijk signaleert dat het gedrag van zijn of haar partner niet door de beugel kan. Hij is er dan ook van overtuigd dat problemen zo sneller opgelost raken. Mensen die steeds vergeven daarentegen, laten hun problemen dan weer ongemoeid waardoor hun relatie veel schade kan oplopen.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees