Celebs

‘Alfred Hitchcock was een kwaadaardige aanrander’

‘Alfred Hitchcock was een kwaadaardige aanrander’

Foto: photo news

Actrice en moeder van Melanie Griffith, Tippi Hedren , heeft onthuld dat Alfred Hitchcock haar destijds seksueel intimideerde.

De 82-jarige actrice heeft na vijftig jaar bekend dat Alfred Hitchcock ongewenste avances maakte op de filmset van ‘The Birds' en 'Marnie’. ‘Hij was een zielige man’, zei Hedren letterlijk tijdens de première van ‘The Girl’. Deze nieuwe film met Sienna Miller in de hoofdrol brengt de woelige werkrelatie tussen Hedren en Hitchcock in beeld. In een bepaalde scène is te zien hoe hij haar dwingt tot een kus en eist dat ze zich seksueel ter beschikking stelt.

De ongewenste intimiteiten hadden negatieve gevolgen voor de hele carrière van Hedren. Doordat ze niet inging op Hitchcock's avances, zorgde hij ervoor dat ze niet voor andere regisseurs kon werken. Hedren beweert dat de legendarische filmmaker over een geniaal brein beschikte, maar ook over een bijzonder kwaadaardige kant. ‘Hij heeft mijn carrière verwoest, maar niet mijn leven. Indien dit nu zou gebeuren, was ik steenrijk’, klonk het nog.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees