Volkswagen lanceert productie nieuwe Golf VII

Volkswagen lanceert productie nieuwe Golf VII

Foto: © Photo News

De Duitse autobouwer Volkswagen heeft maandag de productie van de nieuwe Golf 7 op gang getrokken. Het model zal pas voor het eerst aan het publiek gepresenteerd worden op 4 september in Berlijn. Foto’s van het nieuwe model zijn nog niet beschikbaar, zei een VW-woordvoerster in Wolfsburg, waar de hoofdzetel van het autoconcern gevestigd is.

De lancering van de nieuwe Golf is een uitdaging voor Volkswagen, dat zijn aandeel wil uitbreiden in het segment van kleine auto’s. In dat marktsegment is er sterke concurrentie van de Aziatische merken zoals Toyota of Hyundai.

De Golf, gelanceerd in 1974, is het vlaggenschip van Europa’s grootste autobouwer. Wereldwijd zijn er sindsdien 26 miljoen exemplaren van verkocht. Vorig jaar alleen al werden 914.000 exemplaren van het vorige model gebouwd.

Volkswagen had al eerder aangekondigd om tijdens de kritische opstartfase personeel in te zetten. De bestuursraad gaf het concern groen licht om medewerkers vrijwillig te laten doorwerken tijdens het drie weken durende verlof, dat nog tot 19 augustus duurt.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees