Leuven wordt klaargestoomd voor drie dagen Marktrock

Leuven wordt klaargestoomd voor drie dagen Marktrock

Op de Oude Markt wordt hard gewerkt aan het hoofdpodium. Foto: kdl

LEUVEN -

De voorbereidingen voor Marktrock 2012 zijn volop aan de gang. Om het festival zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen hebben politie en organisator afspraken gemaakt.

De afspraken werden vastgelegd in een veiligheidsprotocol. De afspraken hebben onder meer betrekking op brandveiligheid en hygiëne en op de inzet van eigen medewerkers van de organisatie. De politie zet voor Marktrock iedere dag 45 personeelsleden in. Die zullen vooral instaan voor de openbare orde. De organisator zet iedere dag 167 eigen medewerkers in, voornamelijk met logistieke taken, en 13 bewakingsagenten van een private bewakingsfirma.

Naar brandveiligheid toe gelden net zoals bij andere massa-evenementen strenge maatregelen. Zo moet iedere stand, ook die waar geen eten wordt geserveerd, over een brandblusapparaat beschikken. Brandweer en politie zullen elke dag voor aanvang van het evenement alle standen controleren op brandveiligheid. Ook de voedselhygiëne zal net zoals voor Hapje-Tapje gecontroleerd worden.

Wie met de fiets naar Marktrock komt, kan die achterlaten in de tijdelijke en bewaakte fietsenstallingen die op het Ladeuzeplein of in het Van Dalecollege worden ingericht. In de festivalperimeter zijn geen fietsen toegelaten. De fietsendienst van de Leuvense politie zal permanent fietsen die toch op het terrein werden achtergelaten, weghalen. Wie met de wagen naar Leuven komt, moet het voertuig reglementair achterlaten. Foutief geparkeerde wagens worden weggesleept.

Aan tapeilanden mag geen sterke drank worden verkocht. Er mag enkel in plastieken bekers worden getapt. Het is trouwens in de ganse festivalperimeter verboden om rond te lopen met drank in glas of glazen flessen. Nachtwinkels op het parcours mogen evenmin sterke drank verkopen. Tenslotte houdt het politiecommando gedurende het hele festival een lijn open met het KMI.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio