Prikkelproject fleurt buurt weer op

Verkrotte woningen worden door stad aangekocht

Verkrotte woningen worden door stad aangekocht

De stad wil onder meer dit verkrotte wassalon renoveren. Foto: credit

AALST -

De stad gaat leegstaande en verkrotte woningen renoveren en verkopen aan jonge gezinnen. Ondertussen wordt een onderzoek van de Hogeschool Gent over Aalst Rechteroever met een jaar verlengd. Rechteroever wordt vergeleken met Ledeberg Gent.

De dienst Woonbeleid van de stad wil woningen aankopen en die renoveren om ze dan te verkopen aan jonge gezinnen. Met het ‘prikkelproject’ wordt in een buurt of wijk het goede voorbeeld gegeven. Concreet gaat het over woningen in de Groenstraat, Gasthuisstraat, Binnenstraat, Bolleweg en Molendries. ‘Ik geef toe dat dit laatste het meest opvallende is, het is een leegstaand wassalon. De benedenverdieping is beklad met allerlei affiches. Dit dossier proberen we nu af te ronden, maar er is een probleem omdat de bodem er verontreindigd is. Het dossier zit nu bij Ovam. In ieder geval moeten we de woningen kopen tegen schattingsverslag’, legt schepen van Wonen Ann Van de Steen (SP.A) uit. De woningen moeten jonge gezinnen aantrekken maar in een straat moet de gerenoveerde woning ook aanzetten tot andere renovaties.

Het inititief om een prikkelproject op te starten is niet nieuw, ook in Gent loopt al zo’n project. Er wordt gezocht naar een mix van sociale woningen en bescheiden woningen die tot maximaal 200.000 euro mogen kosten.

Wat de renovatie betreft moet het kleurrijk zijn maar ook gedurfd en er moet rekening worden gehouden met de duurzaamheid. ‘In Aalst zou het AGSA kunnen instaan voor de realisatie van dit project, op de dienst Woonbeleid geloven we heel erg in deze aanpak’, aldus nog de schepen. In de marge raakte bekend dat de Hogeschool Gent extra subsidies krijgt om een vergelijkingsstudie tussen Gent-Ledeberg en Aalst Rechteroever nog verder uit te werken, wat voor de volledige wijk heel goed nieuws.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio