Dolomiet beschadigt toplaag

Tribune atletiekpiste wordt vervangen

Tribune atletiekpiste wordt vervangen

De eerste steen werd symbolisch gelegd door gedeputeerde Walter Zelderloo. Foto: ssj

Huizingen -

De staantribune van de atletiekpiste van het provinciedomein in Huizingen wordt vervangen. Het dolomiet berokkent te veel schade aan de piste.

De ondergrond van de staantribune langs de atletiekpiste van het provinciedomein in Huizingen bestaat uit dolomiet. Dat heeft wel wat nadelen.

Zo vriest het dolomiet in de winter stuk. Daardoor zijn vaak herstellingen nodig. Door veelvuldig gebruik komen er ook steentjes los uit het dolomiet. Die vinden dan een weg naar de tartantoplaag van de piste, die daardoor ook wordt beschadigd.

‘De verharding met klinkers betekent dus minder onderhoud en op termijn een kostenbesparing’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

‘Elke reinigingsbeurt voor de piste kost 7.000 euro. Zodra de klinkers er liggen, zijn veel minder reinigingsbeurten nodig.’

Olympique Essenbeek

Ook de hoofdgebruiker van de atletiekpiste, Olympique Essenbeek Halle (OEH), zal voordeel hebben bij dit project. De werken worden zo gepland dat de atletiekclub er maar weinig hinder van zal ondervinden.

‘Omdat de club op 15 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen voor de Cadetten en Scholieren organiseert, zullen de werken aan de piste pas starten begin september’, zegt Zelderloo.

Als alles goed gaat, zouden de werken drie weken in beslag nemen. De kostprijs bedraagt 38.000 euro.

De piste werd in de huidige vorm aangelegd halfweg de jaren negentig. Enkele maanden geleden kwam ook de mannenestafetteploeg met onder anderen Kevin en Jonathan Borlée er trainen. OEH maakt er ook maximaal gebruik van. Op jaarbasis komen duizenden atleten er oefenen, de georganiseerde meetings en wedstrijden niet meegeteld.

Het is niet de eerste investering dit jaar in het provinciedomein van Huizingen. Er werd ook al een nieuwe glijbaan in het zwembad in gebruik genomen. ‘De provinciedomeinen zijn onze paradepaardjes’, zegt Zelderloo. ‘We blijven investeren in de verbetering van de infrastructuur.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio