Man die Buffalo Alain neersloeg vrijgelaten

Man die Buffalo Alain neersloeg vrijgelaten

De Buffalo-vrienden van Alain hielden na zijn dood een stille mars. Foto: jan vens

GENT -

A.L., de man die betrokken was bij de vechtpartij waarna Buffalo-supporter Alain Verlodt om het leven kwam, is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij mag zich voorlopig niet vertonen aan het Van Beverenplein.

Alain stierf eind juni na een caféruzie aan het Van Beverenplein. Hij kreeg het aan de stok met A.L. en na wat duw- en trekwerk kwam de Buffalo ten val. Alain overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn dood bracht heel wat teweeg, met als hoogtepunt een druk bijgewoonde mars rond het Van Beverenplein.

Volgens het Gentse parket had A.L. niet de bedoeling Alain te doden. ‘Door een slag in zijn gezicht is hij ongelukkig ten val gekomen met een schedelbreuk tot gevolg. De verdachte wilde het slachtoffer alleen slaan, niet doden’, aldus het parket. A.L. riskeert een celstraf van 1 maand tot 5 jaar.

Voor de vrienden en familie is de vrijlating onbegrijpelijk. ‘Ik weet niet meer wat ik moet denken’, reageert Dominique Verlodt, de zus van Alain, geschokt. ‘Ik woon niet in Gent, dus ik zal hem niet tegenkomen. Ik hoop gewoon dat de gemoederen in Gent niet te verhit geraken en dat de dader alleen gestraft wordt door het gerecht.’

Voor zijn eigen veiligheid moet A.L. zich van de onderzoeksrechter aan enkele strikte voorwaarden houden. Zo mag hij niet in de buurt van het Van Beverenplein komen en niet op café gaan. Hij moet ook werk maken van een vast adres.

De dood van Alain weegt nog steeds op Dominique. ‘Ik denk nog elke dag aan mijn broer. Ik heb zijn as verwerkt in een juweel dat nu rond mijn nek hangt. Ook op Facebook blijven de reacties op zijn overlijden toestromen. Ik ben blij dat hij nog lang niet vergeten is.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio