Nieuwe inrit ontwart verkeerskluwen N70

Nieuwe inrit ontwart verkeerskluwen N70

De verkeerssituatie aan het retailpark is verwarrend. Foto: ghl

Lochristi -

De gemeente probeert samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de verwarrende verkeerssituatie op de N70 ter hoogte van het retailpark, met filialen van Koodza en Ava, op te lossen. Een nieuwe inrit moet het vaak gevaarlijke en chaotische voorsorteren in goede banen leiden.

De inrit van het winkelpark was van bij de opening in april 2010 veel te smal om het erg drukke in- en uitrijdende verkeer te slikken. Na een aantal tussenoplossingen werd nu een nieuwe inrit aangelegd op een aanpalend commercieel pand, ingenomen door Torfs. Dat kan op termijn de hinder voor het doorgaand verkeer op de drukke Antwerpsesteenweg enigszins oplossen.

Wagens uit de richting Lokeren konden het retailpark tot nu toe alleen bereiken door te spookrijden op de lange voorsorteerstrook die eigenlijk bedoeld was om vanuit Gent naar de Palingstraat en het Crematorium Westlede af te slaan. Op dezelfde plek verlieten wagens ook de parking, wat vaak voor een verkeerskluwen zorgde. Omdat de ondertussen al meermaals stukgereden inrit van het commercieel complex van AWV niet verbreed mocht worden, werd samen met de mobiliteitsdienst van Lochristi naar een structurele oplossing gezocht.

De bundeling van de twee parkeerterreinen, die van het retailpark met die van schoenenzaak Torfs, met één oprit en één afrit, was het meest logisch. De bouwvergunning dateert al van 13 september 2011, maar de aanpassingswerken werden pas enkele weken terug uitgevoerd. Een steekproef ter plaatse toont aan dat ondanks twee verbodsborden en twee aanwijzingsborden nog heel wat buren de nieuwe verkeerssituatie negeren en nietsvermoedend in de verboden richting de parking van het retailpark oprijden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio