Inbrekers roven bestelwagen leeg

Inbrekers roven bestelwagen leeg

David Cloet raakte heel wat duur materiaal kwijt.

Roeselare/Torhout -

De bestelwagen is eigendom van het interieurinrichtingsbedrijf Interio Living, een dochteronderneming van het bouwbedrijf Ideal Building in de Ambachtstraat in Torhout. Een werknemer had de volgeladen bestelwagen maandagavond meegenomen naar huis om ' s anderendaags rechtstreeks naar een werf in Kortrijk te rijden. Toen hij 's morgens rond 6 uur wilde vertrekken, zag hij de deur openstaan.

In de Mandellaan in Roeselare sloegen maandagnacht inbrekers toe. Ze roofden voor bijna 13.000 euro aan werkmateriaal uit een bestelwagen.

‘De daders gingen aan de haal met heel wat duur materiaal, waaronder schuur- en schaafmachines, laserapparatuur, boormachines, een freesmachine en een digitaal meettoestel’, zucht zaakvoerder David Cloet. ‘We ramen de schade op bijna 13.000 euro.’

‘Voor een bedrijf in volle expansie is dit natuurlijk een flinke streep door de rekening’, gaat Cloet verder. ‘ Ik zie mij nu genoodzaakt om onze acht bestelwagens met een alarmsysteem uit te rusten. Dat zal nog eens een serieuze kost betekenen.’

Ook bij een aanpalend koerierbedrijf sloegen de daders toe. Ze openden een aantal bestelwagens maar konden niets buitmaken. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio