SchietenOlympische Spelen -

Stephanie Vercrusse: ‘Lionel is de beste motivatie’

Stephanie Vercrusse: ‘Lionel is de beste motivatie’

Stephanie Vercrusse wil er bij zijn in Rio 2016. Foto: mvh

GENT -

De zilveren olympische medaille van karabijnschutter Lionel Cox kwam uit de lucht gevallen. Ook Stephanie Vercrusse, zelf actief in de schietsport en tot voor enkele maanden kandidaat om naar de Spelen te gaan, schrok van zijn sportief hoogstandje.

‘Net als Lionel Cox ben ik ook lid van de nationale ploeg. Via die weg ken ik hem goed. We trainen wel niet samen, maar ik had wel weet van zijn capaciteiten. Hij is een topper in zijn discipline, maar toch ben ik flink geschrokken van de hoge score die hij haalde op de Spelen. Dat hij zo'n topscore zou kunnen halen was niet ondenkbaar, maar het realiseren is natuurlijk nog een ander verhaal. In ieder geval heeft hij aangetoond dat hij zijn plaats aan de wereldtop waard is’, aldus de 23-jarige schuttersmeid uit Ledeberg. ‘De prestatie van Lionel Cox heeft me nog meer gemotiveerd. Ik moet voluit geloven in een selectie voor Rio 2016. In Brazilië wil ik er echt bij zijn’, weet Vercrusse.

‘Ik schiet dezelfde discipline als Lionel, maar bij de vrouwen is die niet olympisch. Ik leg me meer toe op 3 x 20, dat betekent 20 meter schot liggend, 20 meter schot staand en 20 meter schot knielend schieten. Ook de 50 meter punt 22, die als olympische disicpline wordt weerhouden, beoefen ik vaak, net als het 10 meter schieten met een luchtgeweer.’

Stephanie Vercrusse schiet al vanaf haar elfde levensjaar en droomt al haar hele leven van de Olympische Spelen.

‘Ik droom er inderdaad van om ooit eens te kunnen deelnemen. Ik wou er in Londen bij zijn, maar een blessure trad op als stoorzender. In augustus kreeg ik af te rekenen met een hernia en dat pijnpunt lag aan de oorzaak van het feit dat ik nooit topfit heb kunnen trainen, dit net in de periode dat ik mijn olympische criteria moest halen. Thans lijkt beterschap in zicht. Ik hoop terug 100 % fit te worden om voluit de focus te kunnen richten op Rio 2016’, klinkt het vastberaden.

‘Drie tot vier uren trainen behoort tot mijn dagelijks takenpakket. Daarnaast ga ik ook vaak zwemmen en onderneem ik veel stabilisatie-oefeningen voor de rug. Karabijnschieten is dus echt wel sport want de intensiteit die we moeten halen om de top te halen, wordt vaak onderschat. En dan spreek ik nog niet van het mentale gegeven, eveneens heel bepalend zoals ook bleek bij de prestatie van Lionel Cox in Londen. Daarom is het mooi dat onze sport met deze olympische medaille op een positieve manier in de kijker komt te staan. Zijn zilver is goud waard voor de schietsport.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.