Populairste tv-zender trapt nieuwe seizoen af op 27 augustus

Eén is klaar voor tv-oorlog

Eén is klaar voor tv-oorlog

Foto: © VRT Marco Mertens

Met een tv-avond die Vlaamser is dan stoofvlees en klokvaster dan Big Ben, gaat Eén vol de strijd aan met de nieuwe zender Vier. Eén pakt uit met vijftien nieuwe programma's, waaronder een frisse opvolger van ‘Man bijt hond'.

Als Usain Bolt die zijn honderd meter loopt tegen een stel eenbenigen: met zoveel vertrouwen telt Eén af naar het nieuwe tv-seizoen in september, het spannendste sinds de komst van VTM in 1989. Op 17september verandert VT4 in Vier en pakt de zender uit met tal van Woestijnvisprogramma's als De slimste mens ter wereld en een nieuwe actuashow met Tom Lenaerts. Eén ligt daar niet van wakker, al geven ze bij de populairste zender van Vlaanderen toe dat ze tot september wachten om hun mooiste vuurwerk af te schieten.

Treintje van zes uur

Dat het bij Eén zal knallen, blijkt uit het feit dat de zender niet tot de eerste schooldag –3september– wacht om het nieuwe tv-seizoen op gang te trappen. Al op maandag 27 augustus komt ‘het treintje van zes uur' op gang met Dagelijkse kost en Blokken. Op 27 augustus krijgt u na Het journaal de eerste aflevering te zien van Iedereen beroemd, de opvolger van Man bijt hond. De Vlaming krijgt opnieuw de hoofdrol in dat dagelijkse programma, maar het wordt toch iets heel anders. De fans van Thuis zullen ook graag horen dat hun serie al op 27 augustus terug is: de vraag of Simonneke haar aanrijding overleeft, moet dríngend worden beantwoord.

Late journaal vroeger

Vanaf zaterdag 1 september laat Eén de rest van de nieuwe programma's op de kijker los. Luc Appermont schudt het stof van zijn schouders met het spelprogramma Vroeger of later, iets wat hem op basis van de eerste beelden aardig lijkt te lukken: hij veroorlooft zich zelfs grapjes over zijn partner Bart Kaëll. Opvallend is dat Eén het late journaal vanaf 3 september op weekdagen om 22.15 uur uitzendt, vroeger dan u gewend bent. Dat late journaal wordt ook sneller en dynamischer. Het vervroegen van het late journaal is een slimme kunstgreep van Eén om zijn tv-avond te versterken. Buitenlandse series als Brothers & sisters en Scott & Bailey worden voortaan na halfelf uitgezonden, net als Koppen XL. Herhalingen van bijvoorbeeld FC De Kampioenen om halfnegen behoren voorlopig tot de verleden tijd, een luxe die Eén zich kan veroorloven met het geld dat de zender niet langer aan Woestijnvis moet geven.

Fictie over Brussel

Eén wil van zes tot halfelf 's avonds een volledig Vlaams menu opdienen. Buitenlandse programma's die goedkoper zijn omdat Eén ze zelf niet moet maken, gaan er bij de Eén-kijker minder makkelijk in en worden dus op een later uur geparkeerd. Eén uitzondering op die regel: de vrijdagavond. Daar scoort de Britse reeks Midsomer murders té goed.

Bij de vijftien nieuwe programma's die dit najaar op Eén te zien zijn, is De vijfhoek de eerste fictiereeks. Marieke Dilles speelt de hoofdrol in een verhaal over een Brusselse wijk die opkomt tegen een bouwproject. Zanger en presentator Brahim presenteert dan weer De mix, waarin hij elke week een hiphopper in contact brengt met een gevestigde artiest als Bart Kaëll of Raymond van het Groenewoud. Dat zijn de programma's waarmee Eén op kruissnelheid zal komen. Op het antwoord van VTM op al dat najaarsgeweld is het wachten tot 23 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees