Opnieuw man gewond na geval van homofobe agressie

ANDERLECHT - In Neerpede, een deelgemeente van Anderlecht, is maandagavond een 39-jarige man gewond geraakt bij een geval van homofobe agressie. Drie mannen hadden de partner van het slachtoffer lastiggevallen en toen de dertiger tussenbeide wou komen, werd hij in elkaar geslagen. De politie kon een verdachte oppakken, twee andere verdachten konden ontsnappen. Dat meldt het Brusselse parket.

Het incident vond maandagavond rond 22.30 uur plaats. Een 50-jarige man liet zijn hond uit toen hij op straat werd lastiggevallen door drie mannen die hem homofobe beledigingen naar het hoofd slingerden. Het drietal volgde de vijftiger naar huis en duwde hem daar op de grond.

De 39-jarige partner van de man zag dat gebeuren en kwam tussenbeide, maar werd onmiddellijk ook beledigd. Toen hij reageerde op die beledigingen, kreeg hij een vuistslag. De dertiger viel op de grond, waar hij nog verschillende trappen kreeg. De man die de slag had uitgedeeld werd opgepakt, de twee andere verdachten konden de benen nemen. De opgepakte verdachte, een man van 35 jaar oud, bleek in het bezit van een pakje marihuana en een pakje cannabis en stond bij de politie al gekend voor 22 feiten. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio