Interieur

Vlot verhuizen dankzij deze tips

Vlot verhuizen dankzij deze tips

Foto: shutterstock

Iedereen die verhuist weet hoe overweldigend het kan zijn: je weet niet waar te beginnen en moet aan 101 dingen tegelijk denken. Wij zetten vijf tips op een rijtje om een hectische verhuis vlot door te komen.

1. Panikeer
Deze tip klinkt misschien wat vreemd, maar eens goed schreeuwen en alles eruit gooien kan opluchten. Je veilige en vertrouwde thuishaven inruilen voor een ander stulpje brengt veel stress met zich mee. Je bent tegelijk enthousiast en benieuwd, maar ook bang en bezorgd, dus geef jezelf voldoende tijd om al deze emoties te verwerken.

2. Organiseer
Dit is het ideale moment om al je overbodige spullen weg te gooien en je kleren per seizoen te ordenen. Alles wat je het voorbije jaar niet gedragen hebt mag de vuilnisbak in, behalve stukken met een grote sentimentele waarde natuurlijk.

3. Spreek af met vrienden
Ga lunchen, breng een bezoekje aan de cinema of laat je nagels verzorgen. Voor je uit het beeld verdwijnt, moet je zo veel mogelijk met vrienden afspreken. Ze zullen duimen voor je toekomst, maar vinden het natuurlijk jammer dat je vertrekt. Leg ook meteen vast wanneer ze je kunnen komen bezoeken.

4. Geniet van een drankje
We willen niet zeggen dat je elke dag ladderzat moet worden, maar een glaasje wijn helpt wel om de zenuwen te bedaren. Een drankje maakt het harde werk wat aangenamer.

5. Word enthousiast
Je verhuist naar een nieuwe plaats, krijgt de kans om met een schone lei te beginnen en de toekomst heeft ongetwijfeld leuke verrassingen voor je in petto. Probeer dus om van dit moment te genieten. Vergeet ook niet dat je op moeilijke momenten steeds familie en vrienden kunt opbellen die altijd voor je zullen klaarstaan.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees