Vakantie

De hipste nachtclubs in Londen

De hipste nachtclubs in Londen

Ministry Of Sound in Londen Foto: Ministry Of Sound

De meeste pubs in Londen sluiten rond middernacht hun deuren, maar toch is de Britse hoofdstad een mekka voor nachtraven. Hier vind je immers tal van goed verborgen clubs waar wereldberoemde dj’s de beste muziek van het moment draaien tot in de vroege uurtjes. Dit zijn onze favorieten.

Fabric
Hoewel deze club zijn deuren reeds twaalf jaar geleden opende, is hij nog steeds een van de populairste danstempels in de stad. Maar liefst 1.500 mensen kunnen hier helemaal uit de bol gaan op dj-sets én livemuziek.

www.fabriclondon.com

Ministry of Sound
Ministry of Sound is nog een van die pioniers in het clublandschap. De discotheek ziet er van buiten uit als een gevangenisterrein, maar herbergt duizenden liefhebbers van house en garage, verspreid over drie dansvloeren.

www.ministryofsound.com

Cable
Wil je na het clubben nog niet naar huis? Dan kan je in Cable, gelegen onder het London Bridge station, voor een spetterende afterparty. Hier hoor je vooral elektronische beats van opkomende talenten. 

www.cable-london.com

Dollhouse
Zeggen techno, dubstep hiphop en/of drum&bass je niets, dan zal je je misschien nog het meest amuseren in dit voormalige badhuis. Hier wordt hoofdzakelijk eclectische muziek gedraaid. Marmer en gouden accenten zorgen voor een decadente clubtouch.Hier spot je bovendien veel kunstenaars en modellen. 

www.thedollhousevenue.com

Plastic People
Deze donkere club beschikt over een uitstekende geluidsinstallatie en een compacte dansvloer voor maximaal tweehonderd feestbeesten. Verwacht je hier onder meer aan urenlange dj-sets van Theo Parrish en Four Tet.

www.plasticpeople.co.uk

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees