Tientallen doden bij overstromingen in de Filipijnen

Duizenden mensen zijn in de Filipijnse hoofdstad Manilla en in de noordelijke provincies hun huizen ontvlucht voor hevige regens en zware overstromingen. Honderden mensen zitten vast op daken van huizen, terwijl de modderstromen blijven toenemen. In het hele land vielen tot nu toe al 68 doden.

De moessonregens die de voorbije dagen de Filipijnen teisterden, hebben de helft van de hoofdstad Manilla onder water gezet. In de straten staat het water soms twee meter hoog. In het hele land vielen 68 doden, blijkt dinsdag uit een nieuwe balans.

Heel wat wegen in de hoofdstad zijn niet langer berijdbaar. De scholen en regeringsgebouwen zijn dinsdag zo goed als verlaten. Het openbaar transport ligt stil. Het leger werd ingeschakeld om bij de evacuatie te helpen en gevluchte burgers van de daken en uit hogere verdiepingen van hun woningen te plukken.

Het noodweer kostte dinsdag het leven aan 18 mensen, onder wie negen familieleden die door een aardverschuiving meegesleurd werden. Sinds vorige week eisten de moessonregens en de Saolo-tyfoon zo al 68 mensenlevens. Meer dan 268.000 mensen zijn dakloos.

Jean Navarez van het meteorologisch agentschap op de Filipijnen verwacht de komende 24 uren nog meer hevige regenval. Volgens hem zullen de overstromingen dan ook nog toenemen.
Foto: AFP

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees