CD&V plakt affiches 'Huis te duur'

GENT - De Gentse CD&V is deze week begonnen met haar nieuwe campagne "Huis te duur". De partij wil daarmee de stadsvlucht van jonge gezinnen uit Gent aanklagen, een van de speerpunten van de Gentse CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Wie in Gent wil blijven, moet zich blauw betalen om een eigen dak boven het hoofd te hebben", zegt CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel.

De "Huis te duur"-affiches, gemodelleerd naar de officiële huuraffiches, duiken sinds deze week her in der in Gent op. "Elk jaar vertrekken 1600 gezinnen uit Gent, tegen hun zin. Ze zoeken een woning die aan hun noden voldoet, maar vinden er geen die nog betaalbaar is", zegt Veli Yüksel.

"Wie in Gent wil blijven, moet zich blauw betalen om een eigen dak boven het hoofd te hebben. En voor de 8000 Gentenaars die op de wachtlijst staan voor een sociale woning, is er met het huidige beleid geen beterschap in zicht."

Sociale woningen

CD&V wil meer bestaande gezinswoningen laten optrekken in Gent. "De stad moet bestaande kavels sneller laten ontwikkelen. Leegstand moet worden tegengegaan door een progressieve heffing", aldus Yüksel. "Hetzelfde geldt voor het speculatief braak laten liggen van gronden."

"Daarnaast moeten er 2.000 sociale woningen bijkomen en moet Gent met renovatiepremies gezinnen stimuleren om hun stadswoning aan hun noden aan te passen in plaats van uit te kijken naar een woning buiten de stad. Een stadskorting in de vorm van een lagere belasting op woningen, kan wonen in Gent minder duur maken."

Op de website www.huisteduur.be houdt de Gentse CD&V een enquête over betaalbaar wonen in Gent. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio