Mode

Icoon en Vogueredactrice Anna Piaggi is niet meer

De excentrieke redactrice Anna Piaggi is vandaag overleden op 81-jarige leeftijd. Piaggi heeft de voorbije vijftig jaar een onmiskenbare stempel gedrukt op de modewereld.

Het nieuws dook vanochtend op de Twitteraccount van Stefano Gabbana op en werd intussen bevestigd door de Italiaanse krant La Republicca en de Italiaanse Vogue.

Piaggi stond bekend om haar excentrieke kledingstijl en visionaire kijk op mode, die door modekenners erg werd geapprecieerd. Zo omschreef Bill Cunningham haar als 'een wervelende modepoëet'.

De Italiaanse modejournaliste laat een indrukwekkend cv achter. Ze begon haar carrière als vertaalster, maar stroomde snel door naar modemagazines zoals de Italiaanse Vogue en Vanity Fair.

Ze verwierf bovenal bekendheid dankzij haar werk 'Doppie Pagine', een maandelijkse reeks modespreads voor de Italiaanse Vogue, waar ze in 1988 als artistiek consultant aan de slag ging.

Dankzij haar uitbundige kledingstijl was Piaggi een felbegeerde gast op modedefilés. Ze werd op handen gedragen door topontwerpers zoals Karl Lagerfeld en Manolo Blahnik. In 1986 publiceerde Karl Lagerfeld de 'Fashion Journal' die Piaggi's outfits over tien jaar in beeld brengt in honderden schetsen. 

 


 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees