Vakantie

TREND. Op vakantie zonder partner

TREND. Op vakantie zonder partner

Foto: Shutterstock

Steeds meer Amerikaanse mannen en vrouwen gaan op reis zonder hun partner omdat ze snakken naar wat tijd voor zichzelf. Dat blijkt uit een peiling van de reissite Tripadvisor.

Ruim 59 procent van de respondenten meent dat ze al eens alleen op reis zijn gegaan. De populaire site meent een verklaring te hebben voor dit fenomeen: reisagentschappen rekenen geen toeslag meer aan voor singles. Daarnaast worden mensen die alleen reizen minder scheef bekeken in vergelijking met vroeger.

Iris Krasnow, schrijfster van het boek ‘The Secret Lives of Wives’, getuigt in het persbericht van Reuters over haar ervaringen als soloreizigster. ‘Ik ben al 24 jaar getrouwd en ga regelmatig alleen op reis. Ik hou ervan om dingen alleen te ondernemen’, klinkt het. Ze voegt eraan toe dat veel koppels de traditionele regels van het huwelijk een beetje opzij schuiven. ‘Mensen doen waar ze zin in hebben en dat is niet per se slecht voor hun relatie.’

Het voordeel van soloreizen is dat je sneller contact legt en nieuwe dingen uitprobeert, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Veel thuisblijvers vertrouwen hun partner immers niet als hij of zij alleen op reis is. Daarnaast wordt deze vakantieformule soms toch afgekeurd door vrienden en familieleden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees