Lars Von Trier plant erotische film in Gent

Lars Von Trier plant erotische film in Gent

Foto: afp

De Deense regisseur Lars von Trier vertoeft binnenkort in Gent om er scènes op te nemen voor zijn nieuwste film, 'The Nymphomaniac'. Het zou gaan om een internationale coproductie, waarbij onder meer het Belgische productiehuis Caviar betrokken zou zijn. Dat meldt de filmsite Cinevox uit goede bron vernomen.

Charlotte Gainsbourg en Willem Dafoe zouden volgens Cinevox de hoofdrollen spelen in 'The Nymphomaniac', maar bij Caviar wilde niemand de namen bevestigen. Ook bij Location Flanders, dat Vlaanderen en zijn steden wil promoten als filmlocatie, kon niemand het bericht bevestigen.

Op de Internet Movie Database (IMDb) wordt ook Stellan Skarsgard vernoemd als een van de acteurs. 'The Nymphomaniac' wil het erotische leven van een vrouw in beeld brengen, tot op haar vijftigste. Gainsbourg speelde eerder al in von Trier's 'Melancholia', Dafoe was te zien in 'Manderlay'. Samen speelden ze ook in 'Antichrist'. Skarsgard is onder meer bekend van 'Breaking the Waves'

Op IMDb staan zowel 'The Nymphomaniac' als 'The Nymphomaniac part 2' in preproductie. Volgens Peter Aalbaek Jensen van Zentropa, het productiehuis van von Trier, is de regisseur van plan om twee films tegelijk te draaien, een ruwe en een gekuiste versie. Het is de ambitie van von Trier om beide films op tijd af te hebben voor het Festival van Cannes, waar hij vorig jaar werd weggestuurd.

Von Trier en zijn ploeg zouden eind augustus al beginnen te draaien. De rest van de film wordt hoogstwaarschijnlijk in Duitsland gedraaid, aldus nog Cinevox.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees