Na gasontploffing in Rue d’Argent

Zware brand in H&M in Nieuwstraat

De vlammen sloegen uit het dak van de H&M.

Brussel -

De H&M-winkel in de Brusselse Nieuwstraat, vlak bij het Muntplein, is gisterenavond rond 21.00 uur getroffen door een zware brand. Die werd vermoedelijk veroorzaakt door een gasontploffing in een gebouw in een achterliggende straat, de Rue D’Argent. Daar waren renovatiewerken aan de gang.

Volgens de brandweer, die de omwonende bewoners tijdig kon alarmeren door op de deuren te kloppen, zouden er geen doden of gewonden zijn. Het vuur was wel tot kilometers ver te zien en zorgde voor een enorme rookontwikkeling in het centrum van Brussel.

‘Wij waren op weg naar de Nieuwstraat, toen we plots een gigantische rookwolk zagen’, vertelt Elke Van Rontuy (29) uit Brussel. ‘Zodra we in de winkelstraat waren, zagen we hoe de vlammen uit het dak van de H&M sloegen. Al snel stonden er een honderdtal mensen te kijken, en foto’s te nemen met hun gsm. Iedereen was wel opvallend rustig.’

Het duurde meer dan een kwartier vooraleer de brandweer met drie brandweerwagens arriveerde. ‘Iedereen vroeg zich af waar de hulpdiensten bleven. Dat duurde ontzettend lang. Toen de brandweer er uiteindelijk was, hebben ze meteen de straat afgezet omdat het te gevaarlijk werd.’

Meteen na de explosie plaatsten getuigen foto’s en filmpjes van de uitslaande brand op het internet. Die spreken ook van twee zware klappen die ze tijdens de ontploffing gehoord hebben.

In december vorig jaar brak er in dezelfde winkelstraat ook al een brand uit. Toen ontstond het vuur in de ondergrondse ruimte van de C&A-winkel. Daar vond de brandweer drie vuurhaarden, wat doet vermoeden dat de brand was aangestoken. Of dat nu ook het geval is, was gisteren nog niet bekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio