Die Spelewei organiseert 46ste editie Folklorefestival

46ste Folklorefestival palmt dit weekend Westerlo in

De Poolse volksdansgroep die dit jaar in Westerlo aanwezig zal zijn. Foto: lbm

Westerlo -

Volkskunstgroepen uit vier landen zorgen zaterdag in zondag in Westerlo voor een kleurrijk spektakel. Op het voorplein van het gemeentehuis vindt dat de 46ste editie plaats van het Folklorefestival.

De 46ste editie van het Internationaal Folklorefestival pakt uit met een gevarieerd programma. De Westelse volkskunstgroep Die Spelewei haalt dansgroepen uit alle windstreken naar de parel van de Kempen. Dit weekend kun je genieten van een mix van dans, muziek en traditionele klederdracht uit vier uiteenlopende culturen.

‘De eerste groep op de affiche is Hedmark Danselag uit Noorwegen’, zegt Gert Van Dyck. ‘Zij brengen traditionele Noorse dansen en dragen nationale klederdracht uit verschillende delen van het land uit de 17de en 18de eeuw. Ook te gast is volksdansgroep Sierakowice uit Polen. Deze groep bestaat vooral uit jongeren en universiteitsstudenten. Ze beschrijven met hun dansen de prachtige landschappen van de streek van Krakau en Lowicz. Uit Italië komt Ericefolk. De groep bestaat uit ongeveer 30 leden met een klassieke repertoire van Siciliaanse muziek in het eigen dialect. Tot slot treedt ook Die Spelewei zelf nog op.

Het Internationaal Folklorefestival trekt jaarlijks zo'n 2.000 bezoekers en begint zaterdag om 20 uur en zondag om 14 uur. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa. Senioren kunnen op dinsdag 14 augustus om 13.30 uur genieten van een extra voorstelling in de Zoerla. Reserveren voor de show van dinsdag is wenselijk en kan bij Toerisme Westerlo (014-54.5428).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio