Uitbaatster Ilse reageert opgelucht

Daders gewapende overval 't Gazetje gevat

Daders gewapende overval 't Gazetje gevat

Ilse Smet in haar winkel. Foto: env

Antwerpen/Ekeren -

De daders van de overval van 24 juli op krantenwinkel 't Gazetje zijn gevat en in een instelling geplaatst. Het gaat om drie minderjarigen van 17, 15 en net geen 14 jaar. Ilse Smet, uitbaatster van 't Gazetje, reageert opgelucht.

't Gazetje, gelegen in de wijk Rozemaai, op de grens van Antwerpen en Ekeren, werd de voorbije maanden tot twee keer toe overvallen. Eind maart kreeg uitbaatster Ilse Smet 's morgens vroeg twee jongeren over de vloer, gewapend met een machete. Ze kwamen gewoon de toonbank overgewipt. Ilse reageerde heel koelbloedig. Ze drukte op het stil alarm, greep zelf naar een mes om zich te verdedigen en verschanste zich in haar keuken. De overvallers maakten sigaretten buit. Ze namen ook de kassa mee, maar vergaten de kassalade. Nauwelijks enkele maanden later, op 24 juli, kreeg Ilse opnieuw met een gewapende overval te maken. Dit keer werd een revolver bovengehaald. De daders, drie minderjarigen van 17, 15 en net geen 14 jaar verschenen ondertussen voor de jeugdrechter.

‘De oudste twee werden overgebracht naar de gesloten instelling van Everberg. De jongste werd geplaatst in Mol. Er wordt nu verder onderzocht of ze deel uitmaken van een grotere groepering’, stelt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt.

Ilse Smet reageert opgelucht. ‘Super. De recherche heeft knap werk geleverd. En de jeugdrechter heeft blijkbaar begrip voor de angstpsychose die deze boefjes veroorzaken. Zulke misdadigers horen niet op straat rond te lopen.’

De eerste keer ging 't Gazetje daags na de overval weer open. De tweede keer is de winkel drie dagen gesloten gebleven. ‘Ik heb de toonbank verhoogd zodat daar minder gemakkelijk over kan gesprongen worden. Mijn man suggereerde om mezelf achter glas te zetten, maar ik ben het niet die in een gevangenis hoort. Het zijn die boefjes die achter slot en grendel moeten zitten’, vertelt Ilse.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio