WielrennenEK voor junioren en beloften in Goes -

Tessa De Moyer bijt spits af in Zeeland

Tessa De Moyer bijt spits af in Zeeland

Tessa De Moyer Foto: mvh

GERAARDSBERGEN -

Vandaag beginnen in Goes (Zeeland) de Europese kampioenschappen voor junioren en beloften. De Oost-Vlaamse inbreng is, in schril contrast met vele voorgaande topcompetities, eerder beperkt.

Vandaag komt Tessa De Moyer in actie in de tijdrit voor beloften over 24,9 km. Morgen is Kaat Van Der Meulen aan zet in de chronorit voor junioren over 14,8 km.

In de tijdrit voor beloften en de wegrit voor junioren werden geen Oost-Vlaamse renners geselecteerd.

Ruben Pols geraakte niet verder dan de status van reserve. Na het uitvallen van Joachim Vanreyten kreeg Maxime Farazijn de voorkeur op Pols.

Zaterdagnamiddag is het uitkijken naar Jolien D'Hoore, die met een moreel om bergen te verzetten uit Londen terugkeerde, en Evelyn Arys in de wegrit.

Zondagmorgen staan Belgisch kampioene Nathalie Verschelden, Kelly Van Den Steen en Van Der Meulen aan de start van hun wegrit. Tim De Troyer en Louis Verhelst willen zich zondagnamiddag in de kijker rijden van de sportdirecteurs.

Tessa De Moyer, een 20-jarige jonge rensters uit Viane, komt als eerste Oost-Vlaamse in actie. In Erondegem rondde Tessa haar voorbereiding naar het EK af.

‘Het gevoel was goed, maar ik heb me niet in de eindspurt gemengd. Daarvoor waren er al verschillende valpartijen en dus wou ik risico's vermijden. Van een verkenning van de omloop hield ik een dubbel gevoel over. Voor mij had het gerust wat selectiever mogen zijn. De wind zal een grote rol spelen. Een paar bruggen zullen het tempo breken en dan komt het erop aan om snel het goede ritme terug te vinden.’

In de nationale testtijdrit eindigde Tessa op een halve minuut van Jessie Daams, die in Goes ook aan de tijdrit deelneemt. Een schouderblessure speelde me parten, maar het gaat opnieuw de goede kant op. Beter doen dan in Offida toen ik 18de eindigde, is de uitdaging.’

Corrigeer