‘Dromen van de Tour’

Evenementenambtenaar Arnould Parthoens deelde met twee hostessen handklappertjes uit. Foto: rs

Vroenhoven -

Op de nieuwe brug over het Albertkanaal in Vroenhoven daagden zo'n vijfduizend toeschouwers op voor de start van de tweede rit van de Eneco Tour.

Zij konden de renners bij de inschrijving in uitstekende omstandigheden zien. ‘Het gebeurt niet zo vaak dat niet alleen de vips, maar ook de gewone kijklustigen zo'n goed zicht hebben’, zegt Arnould Parthoens, evenementenambtenaar van Riemst. ‘De organisatie verliep zo vlekkeloos, dat de burgemeester al suggereerde om hier binnen enkele jaren een Tourrit te laten starten. Budgettair lijkt dat onhaalbaar voor een kleine gemeente als de onze, maar dromen mag.’

Na de start konden de aanwezigen zich laten rondleiden in het complex, waar onder meer een klimmuur, een authentieke bunker, een amfitheater en ruimtes voor een cafetaria, feestzaal en oorlogsmuseum werden ondergebracht. Het gebouw werd al eind vorig jaar geopend, maar acht maanden later wordt het nog steeds niet benut. Daar wordt heel wat kritiek op geuit. Eigenaar nv De Scheepvaart beloofde daar iets aan te doen. Om het gebouw in de kijker te plaatsen, maakte het gemeentebestuur van Riemst van de gelegenheid gebruik om er een rit van de Eneco Tour van start te laten gaan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio