Supermarkt kan na een dag bijna alle vacatures invullen

Honderdtal kandidaten voor jobdag Delhaize

Honderdtal kandidaten voor jobdag Delhaize

Patrick Meirlaen en Annelies De Grande boden zich aan voor een job bij Delhaize. Foto: eva

Kortrijk -

Delhaize organiseerde gisteren een jobdag om de vijftig vacatures in te vullen voor de nieuwe supermarkt die eind oktober opent in het Ring Shopping Noord in Kortrijk. ‘We hebben bijna al onze nieuwe werknemers gevonden’, zegt Els Van Rijsseghem.

Voor de vijftig vacatures waren er drie keer zoveel kandidaten. ‘In totaal kregen we 167 sollicitatiebrieven, wat bijzonder veel is omdat het werkloosheidscijfer in de verkoopssector in deze regio laag is. De mensen vinden Delhaize aantrekkelijk omdat we een stabiele werkgever zijn, waar ze werkzekerheid hebben en kunnen doorgroeien’, weet Els Van Rijsseghem van Delhaize.

Na een voorselectie bleven er nog 108 kandidaten over. Die werden uitgenodigd voor de jobdag die Delhaize samen met de VDAB organiseerde. ‘In de voormiddag hebben we een vijftigtal kandidaten gescreend. De andere groep kwam ‘s namiddags aan de beurt. Omdat het om zo'n grote groep ging, gebeurde de eerste selectie na een speeddate van tien minuten met een van de acht mensen van Delhaize. Voor de kandidaten die weerhouden werden, volgde nog een langer gesprek’, zegt Hilde Cornillie van VDAB.

Leeftijd speelt geen rol

De sollicitanten zijn tussen 18 en 50 jaar. De meeste komen uit de regio, zoals Annelies De Grande (18) uit Bissegem. ‘Ik ben net afgestudeerd en ben op zoek naar een job. Het lijkt mij wel leuk om bij Delhaize te werken als polyvalent medewerker. Het is een job met veel afwisseling en later kan ik misschien doorgroeien naar afdelingsverantwoordelijke.’

Patrick Meirlaen (41) uit Harelbeke hoopt na een aantal maanden werkloosheid opnieuw werk te vinden. ‘Ik heb twintig jaar gewerkt als mecanicien in een ondertussen gesloten textielfabriek. Sinds begin april ben ik op zoek, maar behalve wat interims was het nog geen succes. Op de arbeidsmarkt is veertig jaar blijkbaar al oud. De mensen van Delhaize stelden mij daarnet al gerust dat leeftijd voor hen niets uitmaakt. Dat doet mij veel plezier’, zegt Patrick, die solliciteerde voor afdelingsverantwoordelijke. ‘Ik ben op zoek naar een job met verantwoordelijkheid. een job als afdelingsverantwoordelijke spreekt mij zeker aan. Delhaize lijkt mij een goede werkgever omwille van de doorgroeimogelijkheden. Ik heb nog de ambitie om directeur te worden van een filiaal van Delhaize.’

Na afloop van de jobdag was Delhaize tevreden. ‘We hebben veel goede kandidaten gezien. De kans is groot dat we zo goed als alles vacatures kunnen invullen’, besluit Van Rijsseghem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio