Slachtoffer overweegt beroep tegen vrijlating onder voorwaarden

Stalkende leerkracht op vrije voeten

Stalkende leerkracht op vrije voeten

Dirk D.S. zat twee maanden in voorarrest.

Arendonk/Geel -

De raadkamer heeft Dirk D.S. (28) uit Geel vrijgelaten onder voorwaarden. De man zat twee maanden in voorarrest omdat hij een vrouwelijke collega-leerkracht van het Sint-Claracollege in Arendonk maandenlang stalkte en probeerde te vergiftigen.

Dirk D.S. gaf vorig schooljaar les op het Sint-Claracollege in Arendonk. Sinds november belaagde hij een 23-jarige vrouwelijke collega uit Arendonk. De meest lugubere feiten gebeurden in februari. Hij drong haar appartement binnen en strooide bolletjes rattenvergif op haar koekjes en in haar cola. In haar shampoo had hij white spirit gegoten en het slachtoffer kreeg ook geregeld anonieme sms'jes, die later afkomstig bleken te zijn van D.S.

Pas nadat Dirk D.S. begin mei misbruik had gemaakt van haar paswoord op Facebook, viel de verliefde leerkracht door de mand en bekende hij de feiten. ‘Door de bolletjes rond te strooien en het product aan de shampoo toe te voegen, wilde ik mijn collega duidelijk laten voelen dat iemand haar viseerde’, zei Dirk D.S. bij zijn eerste verschijning voor de raadkamer. ‘Ik hoopte haar op die manier nog meer aan mij te binden. Ik zou haar beschermen.’

D.S is vrijgelaten maar kreeg als voorwaarden onder andere een contactverbod opgelegd en hij moet zich laten behandelen. Zijn raadsman wilde gisteren niet reageren op de beslissing van de raadkamer.

Katrien Van Mierle, de advocate van het slachtoffer, gaat mogelijk in beroep tegen de voorwaardelijke vrijlating. ‘Mijn cliënte is op vakantie en was heel verwonderd toen ik haar meedeelde dat D.S. is vrijgelaten. Ik moet het nog grondig met haar bespreken, maar voorlopig moeten we de beslissing van de raadkamer respecteren. We zullen zien of we nog stappen kunnen ondernemen.’

Mogelijk heeft Dirk D.S. nog een tweede slachtoffer gemaakt. Een week na zijn aanhouding diende een 30-jarige vrouw uit Geel een klacht in bij de politie. Ze kreeg sinds begin dit jaar tientallen vreemde sms'jes en oproepen van een onbekend nummer. Nadat D.S. was opgepakt, kreeg ze geen bizarre sms-berichten meer. Ze is net als hem klant in een taverne in Geel en dus geen onbekende voor D.S. Het is nog niet duidelijk of dat onderzoek is afgerond.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio