Asse telt meeste inbraken in politiezone AMOW

Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel -

De politiezone AMOW krijgt de laatste weken opnieuw af te rekenen met een stijging van het aantal inbraken. Asse is goed voor meer dan de helft van het aantal inbraken.

Vooral de laatste twee weken worden Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel getroffen door een hoger aantal inbraken. Dat bevestigt Daniël Noens van de lokale politiezone AMOW.

‘Er is eind juli inderdaad een stijging van het aantal inbraken geweest. Toch viel het nog mee in de eerste weken van juli. Gedurende de eerste helft van 2012 waren er in totaal 238 inbraken. Dat cijfer omvat zowel de pogingen tot inbraak als effectieve inbraken.’

Volgens Noens is dat aantal een gemiddelde score tussen het hoogste aantal en het laagste cijfer van 2005. In tegenstelling tot vorig jaar is er wel een kleine stijging van zo'n dertig inbraken.

‘Wat misschien algemeen wordt aangenomen dat de vakantiemaanden meer inbraken aantrekken, is niet altijd juist’, gaat Noens verder. ‘De voorbije jaren is het aantal inbraken in juli steeds meer gedaald. Afgelopen juli waren er 120 woningen waarvan de bewoners met vakantie waren en de politie om toezicht vroegen. Het is wel zo dat de topmaand van deze politieservice zich situeert in juli, de paasvakantie en ook de eindejaarsperiode. Uit onze statistieken valt trouwens te merken dat inbrekers het vaakst op pad zijn tijdens de nacht van donderdag op vrijdag. Ook de weekendnacht van zaterdag op zondag scoort hoger dan normaal.’

Asse en Wemmel spannen vooralsnog de kroon als het op inbraken aankomt. Asse is goed voor 51 procent van het aantal inbraken, Wemmel voor 33 procent.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio