Koperdief moet vijftien maanden brommen

Lier -

Een Macedonische koperdief die half juni betrapt werd bij een diefstal in het station van Lier is veroordeeld tot vijftien maanden cel en een boete van 1.200 euro.

Arben S. uit Brussel werd op 17 juni door drie medewerkers van de spoorwegen betrapt toen hij in het station van Lier koperdraad wou stelen. Volgens het Openbaar Ministerie wou hij 250 meter koperdraad meenemen. Toen S. betrapt werd, rende hij naar zijn auto en sloeg op de vlucht. Eén van de mensen die hem betrapt had, moest wegspringen om niet onder de auto terecht te komen.

Openbare aanklager Marjan Van Dingenen vorderde vijftien maanden cel. ‘Omdat de beklaagde in het verleden al meermaals voor diefstallen is veroordeeld. Hij is duidelijk hardleers.’

De raadsman van Arben drong aan op de vrijspraak omdat zijn cliënt voor het verhoor bij de politie geen advocaat had te zien gekregen. 

Arben zelf ontkende dat hij nieuwe koperkabel had proberen te stelen. ‘Het was draad die al in stukjes was geknipt. Ik dacht dat het om afval ging.’

Rechter Marc De Gendt veroordeelde de koperdief tot vijftien maanden effectief, een boete van 1.200 euro en verklaarde de auto waarmee de diefstal werd gepleegd verbeurd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio