Geen penitentiair verlof voor Farid le Fou

Geen penitentiair verlof voor Farid le Fou

Foto: BELGA

Farid Bamouhammmad, beter bekend als Farid le Fou, zal de gevangenis van Andenne nabij Namen niet mogen verlaten. Ondanks een positief rapport van de gevangenisdirectie heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom zijn aanvraag tot penitentiair verlof geweigerd. Dat heeft haar kabinet bevestigd.

'Hij was nog nooit zo kalm en is een ander persoon geworden', luidde het drie weken geleden in het evaluatierapport van de directie van Jamioulx. De gevangene wil tijdens het verlof weer de draad oppikken met zijn partner, klinkt het.

Maar in het advies van het directoraat-generaal klinkt het dat er te weinig nieuwe elementen zijn in vergelijking met vorige verlofaanvragen. En de ontmoeting tussen Bamouhammad en zijn partner, waar de psychosociale dienst bij zou zijn, is pas in september gepland. Daarom is er te veel onduidelijkheid om nu al penitentiair verlof toe te kennen. Minister van Justitie Turtelboom volgde het advies van haar administratie en weigerde de aanvraag.

Tijdens een dag penitentiair verlof in 2005 gijzelde Bamouhammad zijn twee kinderen en enkele familieleden in een appartement boven een Brussels café. Overigens blijkt uit nieuwe cijfers dat één op de zeventig gevangenen niet of te laat terugkeert na een dagje penitentiair verlof.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees